Kako krademo?

ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) je najveća svjetska organizacija posvećena borbi protiv prijevara i najveći pružatelj anti-prijevarnih treninga i edukacije. Zajedno s gotovo 90.000 članova, ACFE aktivno radi na smanjenju poslovnih prijevara širom svijeta i potiče javno povjerenje u integritet i objektivnost unutar profesije.

ACFE Hrvatska je nacionalna podružnica međunarodne organizacije koja oko sebe okuplja školovane i iskusne profesionalce koji su radili na mnogobrojnim projektima čiji je cilj identificiranje, preveniranje i prekidanje pranja novca, te kriminalnih i prijevarnih aktivnosti.

Kako Krademo?

ACFE svake godine provodi istraživanje pojavnosti prijevara širom svijeta, a čiji se rezultati objavljuju u zajedničkom godišnjem izvješću Report to the nations. ACFE Hrvatska po prvi puta provodi istraživanje o pojavnosti i susretima poslovne zajednice s prijevarama u Hrvatskoj. Po završetku prikupljanja podataka, ACFE Hrvatska će sačiniti i sa svim zainteresiranima podijeliti rezultate istraživanja.

Pozivamo Vas da odvojite dio svog vremena i svojim uvidom pomognete ovom istraživanju čiji će rezultati pomoći cjelokupnoj poslovnoj zajednici.

Molimo da sudjelujete u istraživanju samo ako ste se s prijevarom susreli u Vašoj organizaciji ili kod Vaših klijenata (potonje u slučaju da se bavite pružanjem profesionalnih usluga u kojima se susrećete s prijevarama, npr. istražitelji, revizori, knjigovodstveni servisi, odvjetnici i sl.).
 

Započnite istraživanje!


Ljubazno Vas molimo da ispunite upitnik u cijelosti, sa što više detalja u opisima. Procjenjujemo da je za ispunjavanje upitnika potrebno do 20 minuta. Istraživanje možete ispuniti do 20. studenog 2021. Inicijalne rezultate istraživanja predstaviti ćemo tijekom Međunarodnog tjedna svijesti o prijevarama (14. do 20. studeni 2021.).