ACFE

Stigli ste na web stranicu Udruženja ovlaštenih istražitelja prijevara Hrvatska – ACFE Croatia, podružnice međunarodnog Udruženja certificiranih istražitelja prevara – ACFE.

ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) je najveća svjetska organizacija posvećena borbi protiv prijevara i najveći pružatelj anti-prijevarnih treninga i edukacije. Zajedno s gotovo 90.000 članova, ACFE aktivno radi na smanjenju poslovnih prijevara širom svijeta i potiče javno povjerenje u integritet i objektivnost unutar profesije.

ACFE Hrvatska je nacionalna podružnica međunarodne organizacije koja oko sebe okuplja školovane i iskusne profesionalce koji su radili na mnogobrojnim projektima čiji je cilj identificiranje, preveniranje i prekidanje pranja novca, te kriminalnih i prijevarnih aktivnosti. Udruga ACFE Hrvatska broji 19 članova.

Osnivači ACFE Hrvatska su:

ACFE je utemeljen 1988 godine u Austin, Texas. Osnivač asocijacije je eminentni ekspert za prijevare i autor, Dr. Joseph T. Wells, CFE, CPA. Dr. Wellsov uvid kao knjigovođe koji je postao FBI agent je doveo do kreiranja cijelog polja znanja koje danas poznajemo kao istraživanje prijevara.

ACFE Misija

Misija Udruženja ovlaštenih istražitelja prijevara je da smanji pojavnost prevara i “white-collar” kriminala, te da pomaže svojem članstvu u detekciji i odvraćanju od prijevara.

Da bi ostvarilo svoju misiju, ACFE:

  • pruža kvalifikaciju za Certificiranog istražitelja prijevara kroz odgovarajući CFE ispitni postupak
  • postavlja visoke standarde za učlanjenje, uključivo i dokazivu kompetenciju kroz kontinuiranu profesionalnu edukaciju
  • zahtjeva od Certificiranih istražitelja prijevara da se strogo pridržavaju pravila profesionalnog ponašanja i etike
  • služi kao međunarodni predstavnih Certificiranih istražitelja prijevara prema poslovnoj zajednici, vlasti i akademskim institucijama
  • pruža vodstvo i inspiraciju prema rastu javne podruške u integritet, objektivnost i profesionalizam Certificiranih istražitelja prijevara.